KURIR: Festival strave u Ribarskoj Banji

Dnevni list "Kurir", u broju od ponedeljka, 30. avgusta, najavljuje predstojeci Festival horora u Ribarskoj Banji. Prenosimo tekst R. Barjaktarevica.

Ljubitelji horora dočekali su svoj dan! Pod sloganom „Strahom protiv straha“, Festival srpskog horora održaće se od 3. do 5. septembra na 20 kilometara od Kruševca.

Na dvadesetak kilometara od Kruševca, od 3. do 5. septembra, održaće se Festival srpskog horora, pod sloganom „Strahom protiv straha“. Ekskluzivni gost ove manifestacije biće pionir srpskog horor filma Đorđe Kadijević, autor kultne „Leptirice“, koja će, uz brojne dokumentarne filmove o vampirima i sujeverju, biti prikazana u okviru festivala čiji je pokrovitelj Specijalna bolnica „Ribarska Banja“.

Organizatori kažu da će ovo biti spektakl koji će se pamtiti. U okviru festivala biće i nekoliko tematskih večeri, od kojih će jedna biti posvećena pioniru naše horor kinematografije Đorđu Kadijeviću, kome će ovom prilikom biti uručena festivalska nagrada za doprinos razvoju poetske fantastike i horora kao žanra u srpskoj kinematografiji. Filmovi „Leptirica“, „Sveto mesto“ i „Devičanska svirka“ biće prikazani u saradnji sa Radio-televizijom Srbije, koja je organizatorima ustupila pravo na emitovanje. Planirano je i autorsko veče Mladena Đorđevića, autora filma „Život i smrt porno-bande“.
Link za kompletan tekst

Нема коментара:

Постави коментар